Tapetserare - Bäst information om tapetserare
Möbeltapetserare

Möbeltapetserare

Möbeltapetserare är den typ av tapetserare som de flesta förknippar mer tapetseraryrket. En tapetserare bör vara konstnärligt lagd och ha känsla för form och färg samt gill arbeta med händerna.

Det går att utbilda sig till möbeltapetserare på flera olika sätt allt får korta kurser, längre program men även som lärling. En viktig del i möbeltapetserarnas hantverkskunnande är förutom möbelhistoria att förstå och ha känsla för material av som möbeltyger, skinnkvalitéer och struktur.Hjälp från möbeltapetseraren

Hjälp från möbeltapetseraren

En möbeltapetserare kan inte bara tillverka nya stoppade möbler eller byta klädsel på gamla trasiga stoppade möbler Det finns massor med annat som ni kan vända er till en möbeltapetserare om ni behöver hjälp. Några av alla de saker som möbeltapetserarna är bra på är att:

  • Välja ut lämpliga tyger som passar till soffor eller stolsdynor så som allt från klassiska grova linnetyger till moderna skinn och konstläder.
  • Omklädsel av stoppade möbler.
  • Fylla i stoppning i nedsuttna fåtöljer med t.ex. tagel eller latex.
  • Gardinsömnad av stora gardiner.
  • Inredning som dynor och hela dynpaket till husvagnar eller husbilar.
  • Vattentäta och vattentåliga dynor och klädseln till båten och sittbrunnen fixas av möbeltapetserare och detta även för gamla båtar som hittats på en båtskrot och som ska totalrenoveras.

Vid renovering av riktigt gamla möbler arbetar möbeltapetseraren ofta tillsammans med någon snickare och då en möbelsnickare.