Tapetserare - Bäst information om tapetserare
Segelmakare

Segelmakare

Segelmakare är en form av tapetserare som tillverkar segel till segelbåtar eller segelfartyg. Segelmakaren arbetslokal kan benämnas segelmakeri.

Seglmakare har funnits under längre tid än någon annan inriktning inom tapetseraryrket. De tidigaste seglen var tillverkade av vävda naturmaterial som t.ex. hudar, hampa, vass och gräs.

Segelmakare under har även varit anställda på de större segelfartygen som seglade på haven från 1400-talet och då var materialen som segelmakaren arbetade med vävd bomullsduk eller linne.Segelmakaren gör båtkapell och annat

Segelmakaren gör båtkapell och annat

Många segelmakare tillverkar även kapell till båtar så kallade båtkapell. Dessa båtkapell är ofta tillverkade av vävda textilfiber men det finns även de som är gjorda av syntetmaterial som t.ex. armerad plastväv.

Segelmakaren har utrustning och lokaler för att hantera stora styva tyger och textilier. Många sedelmakare arbetar därför också med andra typer av skydd är bara båtkapell. Vanligt är att segelmakaren även syr markiser som behöver snyggas till eller speciallanpassade presenningar till båtar eller bilar.